”Näin myoomat ovat vaikuttaneet elämääni” – Katherinen tarina

”Näin myoomat ovat vaikuttaneet elämääni” – Katherinen tarina
December 17, 2015 andersson

Lastensairaanhoitaja Katherine Hillsillä oli vaikeita kohdun myoomia sekä voimakas anemia, ja hän pelkäsi jatkuvasti vuotosuojan pettämistä. Hän kertoo omista kokemuksistaan.

– Aiemmin myoomat vaikuttivat elämään todella paljon, Katherine kertoo. Jouduin juoksemaan usein vessassa, sillä muuten vuoto ei olisi pysynyt aisoissa. Muualla kuin kotona nukkuminen oli painajaismaista. Kerran menin päivystykseen. Olin käyttänyt kymmenen tamponia tunnin aikana, ja ystäväni olivat huolissaan siitä, että olin menettänyt paljon verta. Kerran vuotosuoja petti, kun olin ystävien kanssa lounaalla. Kotimatkalla yritin peitellä veritahroja käsilaukulla.

Ota yhteys lääkäriin, jos kuukautiset ovat runsaat

– On erittäin tärkeää ottaa yhteys lääkäriin, jos kuukautiset ovat runsaat, sillä se voi olla merkki myoomista. Ei ole normaalia, jos joutuu olemaan poissa töistä kivun takia tai jos kuukautiset vaikuttavat arkeen niin, ettei tavallinen elämä ole mahdollista.

Vaivaan saa apua hoidoista

Vaivaan saa apua hoidoista– Ota selvää eri vaihtoehdoista ja keskustele niistä gynekologin kanssa. Tiedän kokemuksesta, että saatavilla on hoitoja, joilla oireet voidaan poistaa ja jotka auttavat elämään tavallista elämää.

”Saatavilla on hoitoja, joilla oireet voidaan poistaa”

Send this to friend