Vuotokalenteri

Vuotokalenteri1

Onko normaalia, että vuotoa on niin paljon kuin minulla? Vuotokalenterin avulla voit arvioida kuinka paljon sinulla on vuotoa kuukauden aikana. Käy tulokset läpi yhdessä lääkärisi kanssa. Lataa vuotokalenteri, täytä se ja ota mukaasi lääkäriin seuraavalla käynnilläsi.

Näin täytät vuotokalenterin

Jokaiselle kuukauden päivälle on oma rivinsä. Kirjoita riville päivän aikana (vuorokauden aikana) käyttämiesi siteiden ja/tai tamponeiden määrä. Laske pisteesi päivittäin ja kuukauden lopussa laske kaikki pisteet yhteen.

100 pistettä tai enemmän = runsaita vuotoja.
Jos lasket pisteesi alla olevan pistejärjestelmän mukaan ja saat enemmän kuin 100 pistettä, sinulla on (lääketieteellisesti kontrolloitu PBAC) kalenterin mukaan runsaita vuotoja, toisin sanoen sinulla on vuotoa normaalia enemmän. Tietysti on yksilöllistä kuinka vuoto koetaan, mutta ota aina yhteyttä lääkäriisi jos olet huolissasi asiasta tai koet, että vuoto on ongelma.

Välivuodot – jos sinulla on vuotoa myös kuukautisten välissä ja käytit silloin siteitä/tamponeja – lisää ne myös kalenteriin.

Hyytymät – jos sinulla on hyytymiä (verikokkareita), lisää ne kyseisten päivien kohdalle ja arvioi niiden koko.

Läpivuoto – jos sinulla on läpivuotoa/ – vuotoa vaatteisiin ja alusvaatteisiin, merkitse tapahtumat kyseisten päivien kohdalle kalenteriin.

Kaksinkertainen suoja – jos olet käyttänyt sekä siteitä että tamponeja samanaikasesti ja molemmissa oli verta, älä unohda lisätä niitä PBAC-taulukkoon.

PISTEJÄRJESTELMÄ

Viitteet: 1.Higham et al, British Journal of Obstetrics and Gyn, 734-739, August 1990.

Send this to friend